Рада прийняла законопроєкт про продаж земельних ділянок

Верховна Рада на засіданні у вівторок, 18 травня, прийняла законопроєкт №2195 щодо продажу земельних ділянок (у комунальній або держвласності) на електронних аукціонах.

Його підтримали 272 народних депутата за мінімально необхідних 226 голосів.

Як наголошується у пояснювальній записці, документ має забезпечувати прозорість і публічність під час передачі земельних ділянок в ході торгів, проведених за допомогою аукціонів у режимі онлайн.

Організувати продаж землі може тільки її власник. Згодом він укладає договір з оператором електронного майданчика. При цьому кожен лот має складатися тільки з однієї ділянки. В описі вказується найменування, місце розташування, площа та кадастровий номер з цільовим призначенням. Потім прописуються умови договору купівлі-продажу і, власне, ціна продажу або розмір річної плати за оренду.

Законопроєкт захищає конфіденційність учасників торгів, відомості про яких не підлягають розголошенню до самого кінця торгів. Автори документа вважають, що таким чином вдасться уникнути змови. Відомо, що в Україні з 1 липня 2021 року запрацює ринок землі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Державний містобудівний кадастр має запрацювати в Україні до кінця цього року. У Мінрегіоні розповіли, що сьогодні на державному рівні триває робота зі створення платформи, на базі якої буде створено містобудівний кадастр.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом