У Мінрегіоні повідомили, коли запрацює містобудівний кадастр

До кінця цього року в Україні мають запустити Державний містобудівний кадастр.

Про це у вівторок, 18 травня, заявила заступник глави Мінрегіону Наталія Козловська під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Цифровізація", передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, сьогодні активну роботу зі створення кадастрів на регіональному рівні ведуть органи місцевого самоврядування. Тим часом на державному рівні триває робота зі створення платформи, на базі якої буде створено містобудівний кадастр.

"Сподіваємося, що до кінця поточного року у нас буде такий розділ, на базі якого працюватиме Єдина електронна система", – заявила Козловська.

Вона також додала, що Мінрегіон працює над цифровизацією вже існуючої нормативної бази, щоб забезпечити повноцінний доступ до неї. У свою чергу міністр Олексій Чернишов заявив, що подальше спрощення процедур і цифровізація є стратегічним напрямком розвитку сфери управління житлом в Україні.

"Розвиток житлово-комунального господарства вимагає консолідації зусиль власників житла і представників органів місцевого самоврядування та державного рівня. Важливим компонентом розвитку цієї сфери є цифровізація. Наприклад, мова йде про спрощення процедур – введення голосування у багатоквартирному будинку з використанням електронних сервісів, створення електронних реєстрів будинків тощо. Також важливим є питання кваліфікованих кадрів. Від фахового управителя житла та відповідального власника залежить багато", – підкреслив Чернишов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у вересні минулого року влада Києва запустила оновлений сайт містобудівного кадастру. Це дозволило для киян спростити видачу виписок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом