П'ятірка європейських міст із найдорожчою нерухомістю

Житло у столиці Франції Парижі виявилося найдорожчим у Європі 2022 року.

Про це йдеться у звіті платформи Casafari Residential Market, яка проаналізувала ринок європейської нерухомості за допомогою штучного інтелекту з червня по серпень 2022 року та порівняла дані з аналогічним періодом 2021 року, передає Dinheiro Vivo.

Як з'ясували аналітики, середня вартість квадратного метра житла у Парижі в серпні становила 12 674 євро, що значно перевищує показники інших європейських міст. На другому місці рейтингу опинився Лісабон, середній цінник на квадратний метр у якому зріс до 4817 євро.

У п'ятірці опинилися також і Мадрид, Барселона та Мілан. Однак у цих містах квадратний метр житла не перевищив 4764 євро.

Аналітики зазначають, що в середньому ціни зросли на 2,6% порівняно із серпнем 2021 року. При цьому найсильніший стрибок цін зафіксували в Лісабоні та Мадриді – на 5,4% та 5% відповідно. У Барселоні ціни були відносно стабільними з невеликим зростанням на 0,9%. У Парижі вони знизилися на 0,6%.

Щодо ринку оренди нерухомості, то найбільш стрімко підросли ставки в Лісабоні на тлі сильного скорочення пропозицій. Кількість об'єктів під оренду скоротилася на 52,3%, а ціни зросли на 23,2%. Кількість пропозицій на ринку в Мілані та Барселоні – скоротилася на 37,2% та 31,6% відповідно, а в Мадриді – на 16,3%.

У середньому в Європі ціни на орендоване житло зросли на 13,1% порівняно з минулим роком.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, за даними консалтингової компанії Deloitte минулого року квартири в новобудовах Австрії були найдорожчими в Європі, а ціна квадратного метра в середньому тоді становила 4460 євро. Австрія також лідирувала серед країн Європи за кількістю житлових ініціатив, тому тут на 1000 жителів припадає майже 11 будівельних проєктів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом