Проблемний китайський девелопер Evergrande відновив будівництво

Китайський будівельний гігант China Evergrande Group, дефолт якого міг спровокувати світову фінансову кризу, відновив будівництво об'єктів на раніше заморожених ділянках.

Як повідомляє Reuters, будівельні роботи продовжилися у Дунгуані, Шеньчжені та інших містах. Як доказ забудовник виклав на своєму сайті фото. У своєму акаунті в WeChat компанія повідомила, що деякі проєкти перейшли на стадію внутрішнього оздоблення, а на інших будівлях нещодавно завершили будівництво.

Зазначається, що будівництво відновилося після того, як Evergrande змогла сплатити відсотки за облігаціями в останній момент, уникнувши наслідків.

Варто також наголосити, що будівельна компанія, у якої виникли проблеми через неймовірні борги у $300 млрд, зробила зусилля щодо забезпечення будівництва, що зміцнило довіру ринку. Тим не менш, точної інформації, на скільки з 1300 об'єктів компанії заморозили будівництво і на скільки точно відновилося, на сьогоднішній день немає.

Відомо також, що компанія планує змінити пріоритети у бізнесі та розпочати випуск електромобілів, замість будівництва будинків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Evergrande минулого тижня розрахувалася з власниками бондів, перерахувавши на рахунки довірчого керуючого в Citibank $84 млн. Нагадаємо, терміни спливали 23 жовтня.

Можливий дефолт одного з найбільших в Азії забудовників спричинив падіння світових індексів 20 вересня. Ситуація негативно вплинула навіть на ринок криптовалют. Але наступні новини, що компанія зможе розрахуватися з боргами, змогла надихнути багатьох учасників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом