Правління "Укрфінжитла" очолив скандальний банкір Мецгер

Правління Української фінансової житлової компанії очолив Євген Мецгер, який раніше очолював правління державного Укрексімбанку.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Укрфінжитла від 11 листопада.

"Головою правління приватного акціонерного товариства "Українська фінансова житлова компанія" обрано Євгена Мецгера. Таке рішення наглядова рада товариства прийняла 11 листопада на своєму засіданні", - йдеться у повідомленні.

Варто наголосити, що торік 4 жовтня Євген Мецгер "прославився" у скандалі зі побиттям журналістів програми "Схеми", які спробували поставити незручне запитання щодо кредитування особи, пов'язаної з невизнаною "ДНР". Після цього банкір наказав забрати записи у журналістів. Але скандал спалахнув, коли журналісти все ж таки змогли відновити записи того, що відбувалося в кабінеті голови правління Укрексімбанку. У жовтні Мецгера усунули та звільнили за власним бажанням. За підсумками судового розгляду Мецгера оштрафували на 3400 грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Мінфіну доручили створити Укрфінжитло у листопаді 2020 року, а вже за місяць було затверджено статут організації. Її основне завдання – впровадження програм із забезпечення житлом українців.

У вересні минулого року статутний капітал Укрфінжитла зріс на 20 млрд гривень. Для цього випустили ОВДП з терміном обігу до 15 років та відсотковою ставкою доходу до 13% річних.

Сьогодні в Україні реалізується за підтримки Укрфінжитла, Мінекономіки та Мінцифри програма "єОселя", в рамках якої видаються пільгові іпотечні кредити під 3% річних для низки категорій громадян.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом