Обсяг споживання цементу в Україні може досягти семирічного максимуму

За підсумками цього року обсяги споживання цементу в Україні можуть досягти 10 млн тонн – показника 2014 року.

Про це розповів голова асоціації "Укрцемент" Павло Качур, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас є дані виробництва за дев'ять місяців, і ми можемо з легким оптимізмом прогнозувати, що цього року ми вперше з 2014-го перейдемо до цифри понад 10 млн тонн спожитого на внутрішньому ринку цементу", - зауважив Качур, додавши, що цифра до кінця року має становити 10,5 млн тонн.

За його словами, за дев'ять місяців цього року виробництво цементу в країні зросло на 15,2% порівняно з таким самим періодом 2020 року. Варто зазначити, що останні 4 роки обсяг виробництва цементу не змінювався і становив близько 9 млн тонн на рік. Порівняно з іншими країнами, цей показник є дуже скромним у нас. В асоціації порівняли ситуацію у сусідній Польщі, де територія менша, проте там споживання цементу на рік становить понад 18 млн тонн.

"Тому нам є куди зростати. Наші заводи працюють на дві третини своєї реальної потужності", – додав Качур.

В асоціації підкреслили, що збільшення споживання цементу в Україні насамперед говорить про збільшення обсягів будівництва нерухомості та нові дорожні роботи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у жовтні зростання вартості металопродукції у сегменті будівельних матеріалів становило 3%. Подорожчання будівельної продукції багато експертів та учасників ринку пов'язують із стрибком цін на газ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом