Небувалий попит на елітне житло у Дубаї підігрів ціни на 89%

Ціни на елітну нерухомість у Дубаї за рік зросли на 89% через наплив багатих покупців в ОАЕ.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на дані консалтингового агентства Knight Frank, з початку пандемії "ненаситний попит" призвів до зростання цін на вілли більш ніж на 100% в елітних районах Пальма Джумейра, Емірейтс-Хіллз та острів Джумейра-Бей. Раніше ціни на житло зростали тут у зв'язку з покупками для здавання його в оренду або подальшого перепродажу.

Попит на нерухомість виник на тлі боротьби місцевої влади з епідемією коронавірусу та ліберальної візової політики, яка приваблює дедалі більше покупців з інших країн. Еміратський ринок нерухомості отримує вигоду з припливу багатих інвесторів, таких як росіяни, які біжать зі своєї країни, рятуючи активи, банкірів, що рятуються від суворих пандемічних обмежень в Азії, і багаті індійці, які шукають другу домівку. Постійний потік людей із наддоходами призвів до подорожчання житла у найкращих районах міста лише у третьому кварталі на 29%, зауважив глава відділу досліджень Близького Сходу у Knight Frank Фейсал Дуррані.

Нового максимуму досяг продаж житла вартістю понад $10 мільйонів. Протягом перших дев'яти місяців цього року було здійснено 152 так званих ультрапреміальних продаж, тоді як торік було укладено 93 угоди. Таке перенасичення ринку спричинило дефіцит розкішного житла.

"Ми бачимо, що в період з 2023 по 2025 рік у престижних житлових районах Дубая має бути збудовано всього вісім нових вілл, і всі вони знаходяться на острові Джумейра Бей. Забудовники ще не поспішають виводити на ринок нові проєкти, як ми бачили в минулому, щоб отримати вигоду з цунамі попиту на елітне житло", – прокоментував ситуацію Дуррані.

За прогнозами Knight Frank, найближчим часом підвищений попит збережеться і підігріє ціни ще на 5-7%, таким чином за 2022 рік зростання складе 60-80%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Дубаї, який вважається одним із самих високотехнологічних у світі, існує банальна проблема з каналізаційними стоками. Виявилося, що міська каналізація не розрахована на нові величезні хмарочоси, тому багато висоток не були підключені до зливних комунікацій.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом