НАЗК внесло правки до законопроєкту про реформу містобудування

Нацагентсво з протидії корупції перевірило законопроєкт №5655 – один з ключових у реформі містобудування.

Про це в понеділок, 18 жовтня, повідомила співавтор законопроєкту Олена Шуляк у себе в Facebook.

За її словами, в цілому документ враховує вимоги антикорупційного органу, стратегія розроблена НАЗК знаходиться на розгляді в парламенті. Але, як повідомляється на сайті партії "Слуга народу", експерти агентства помітили і низку недоліків у документі, які несуть потенційні корупційні ризики. Зокрема, йдеться про юридичну невизначеність статусу Містобудівної палати, її роботи, термінів реалізації рішень про демонтаж самовільно побудованих об'єктів, підвищення ролі містобудів і при цьому зниженні контролю за їх дотриманням та інші нюанси.

Передбачається, що зауваження мають виправити під час розгляду у профільному комітеті до голосування у другому читанні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, законопроєкт №5655 має мінімізувати паперовий документообіг за рахунок цифровізації багатьох процесів, розмежувати містобудівний контроль і державний містобудівного нагляд, дати органам місцевого самоврядування можливість контролювати об'єкти будівництва.

У липні Рада розглянула цей законопроєкт у першому читанні.

Нагадаємо, що в Україні стартувала реформа містобудування, в основі якої лежать законопроєкти №№5655, 5656, 5877 про механізми зміни роботи на будівельному ринку, щоб зробити його максимально ефективним і прозорим.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

140

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом