НАЗК перевірить законопроєкт про ріелторську діяльність

Національне агентство по запобіганню корупції проведе експертизу законопроєкту №3618 "Про ріелторську діяльність в Україні".

Як повідомляє пресслужба відомства, закон перевірять на наявність корупційних ризиків.

"НАЗК проведе антикорупційну експертизу проекту закону №3618" Про ріелторську діяльність в Україні ". Законопроект був відібраний для проведення антикорупційної експертизи в результаті моніторингу проєктів нормативно-правових актів та попереднього аналізу ризиків, який проводить НАЗК", – зазначено у повідомленні.

Зазначається, що висновок експертизи законопроєкту із рекомендаціями НАЗК надішлють комітету Верховної ради України з питань економічного розвитку для обліку при доопрацюванні проекту.

Даний закон пропонує детінізувати галузь і дозволити купувати або орендувати нерухомість виключно через ріелторів, які будуть проходити іспити на кваліфікацію. Вони також будуть вносити інформацію за договорами (з присвоєнням унікального номера) в новий сервіс - єдину інформаційну базу. Незареєстровані в базі ріелторські договори будуть вважатися нікчемними. Сама база буде публічною і доступною онлайн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, депутати Верховної Ради хочуть заборонити покупку або оренду без ріелторів. Новий проєкт закону спрямований на розгляд до профільного комітету.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом