На ринку столичної нерухомості виріс попит на радянські квартири – ріелтори

Останнім часом на ринку столичної нерухомості виріс попит на невеликі квартири у старих будинках побудованих ще при Радянському Союзі.

Про це повідомила глава Київського відділення Асоціації фахівців з нерухомості України Олена Гайдамаха, передає UBR.

За її словами, більше 60% звернень до ріелторів стосувалися угод з одно або двокімнатними квартирами (від 35 до 50 "квадратів") у будинках радянської забудови, які мають вдале розташування.

Близько 20% пропозицій на ринку стосувалися приватних будинків і земельних ділянок в передмісті столиці – не далі 15 км. Близько 15% припало на житло у новобудовах – переважно класів "комфорт" і "бізнес", на сегмент "елітної" нерухомості припало близько 5% попиту.

Що стосується ринку вторинної нерухомості, то тут попит на 10% перевищував пропозицію. За прогнозами ріелторів, до літа 2022 року зростання вартості житлової нерухомості має припинитися. "Коливання цін можливе в межах 1%", - додала Гайдамаха.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в списку країн, у яких найшвидше дорожчала житлова нерухомість, Україна піднялася з 37-го відразу на 22 місце.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом