Мінрегіон залучає викладачів профільних вузів до розробки ДБН

Міністерство розвитку громад і територій збирається залучити до розробки державних будівельних норм професійну наукове співтовариство – співробітників профільних навчальних закладів.

Про це повідомила заступниця глави Мінрегіону Наталія Козловська, повідомили в пресслужбі відомства.

"Одним із завдань Мінрегіону є оновлення державних будівельних норм відповідно до вимог сучасності. Відтепер до розробки ДБН можуть залучатися і фахівці профільних вузів – Київського національного університету будівництва і архітектури, Національного авіаційного університету та Харківського національного університету міського господарства. Таке рішення прийнято для забезпечення на високому науковому рівні виконання завдань Мінрегіону щодо актуалізації ДБН з використанням кращого досвіду. зокрема, впровадження параметричного методу нормування в будівництві", – розповіла Козловська.

Вона також зазначила, що в подальшому планується залучати до розробок з даного питання різних фахівців, як з навчальних закладів так і інших профільних організацій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Мінрегіон запланував низку істотних змін в нормативах будівництва, які будуть носити комплексний характер. Так, був розроблений проєкт Концепції розвитку в Україні системи технічного регулювання та нормативного забезпечення у будівництві. Відповідно до початкових планів, його реалізація має пройти до 2031 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом