Мінрегіон впроваджує регламент ЄС щодо будівельної продукції

Мінрегіон розробляє нормативно-правові акти, які допомогли б імплементувати в національне законодавство європейський Регламент 305/2011 щодо будівельної продукції.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку громад і територій України Наталія Козловська, передали в пресслужбі відомства.

За її словами, торік парламент прийняв закон про будівельну продукцію на ринку, над яким працювали нардепи, співробітники Мінекономіки і Мінрегіону, представники професійних співтовариств.

"Сьогодні ж в Міністерстві триває робота над низкою нормативно-правових актів, які мають дати чіткі інструкції та механізми. Закон і відповідні підзаконні акти дозволяють імплементувати в національне законодавство європейський Регламент 305/2011 щодо будівельної продукції. Це повинні зробити до 2023 року", – уточнила чиновниця.

Наразі тривають процедури узгодження проєкту акта з зацікавленими центральними органами виконавчої влади. Завершується підготовка переліків національних стандартів для цілей застосування закону і європейських документів щодо визначення прийнятності. Відповідні накази мають з'явитися цієї осені.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на початку літа Кабмін прийняв проєкт постанови про затвердження системи оцінки та перевірки стабільності показників будівельної продукції, який був розроблений Мінрегіоном. Так, з 1 січня 2023 року в Україні виробник будівельної продукції буде надавати її на ринок тільки за умови проведення контролю, складання відповідної декларації показників і нанесення маркування.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом