Литва планує обмежити росіянам купівлю житла на території країни

Литовський Сейм вжив низку обмежувальних заходів щодо мешканців росії та білорусі, заборонивши їм купувати будь-яку нерухомість на території країни, не маючи посвідки на проживання.

Як повідомляється на сайті литовського парламенту, відповідних заходів було вжито у зв'язку з агресією москви та мінська проти народу України.

"Переважна більшість громадян росії підтримують військові агресивні дії своєї країни, не роблять кроків для припинення агресії режиму своєї країни, тому відповідальність лягає і на громадян цих країн. Щоб змінити їхню поведінку, доцільно встановити обмежувальні заходи, пов'язані з можливістю для громадян росії та білорусі відвідувати Литву і в'їжджати на територію Європейського Союзу", - заявила на засіданні Сейму, представляючи новий законопроект про санкції заступник міністра закордонних справ Йовіта Нелюпшене.

Крім того, Литва призупиняє прийом заяв про отримання віз, у тому числі національної, у візових службах Литви за кордоном, крім випадків, коли документи подаються за посередництвом МЗС, а також про видачу посвідки на проживання у Литві (крім громадян росії та білорусії, які мають чинну шенгенську або національну візу або посвідку на проживання в країні або в ЄС).

Сейм Литви також вчора ухвалив резолюцію "Про обмеження терористичного впливу росії", в якій звернувся із закликом до держав-партнерів підготувати кроки для "повної міжнародної ізоляції" рф.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше фінська влада змусила російських олігархів Бориса та Романа Ротенбергів віддати два багатоквартирні будинки. Олігархи змушені були передати нерухомість через накладені на них санкції, оскільки мешканці не можуть оплачувати комунальні послуги. Зокрема, санкції не дають змоги переказувати на рахунки Ротенбергів гроші.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

282

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом