Купівля-продаж нерухомості знову відновилася в Україні

В Україні відновили проведення державної реєстрації прав власності на нерухомість. Про це повідомили на сторінці пресслужби Міністерства юстиції у Facebook.

Так, у Кабміні ухвалили постанову, яка має врегулювати нотаріальні послуги, що стосується посвідчення угод з нерухомістю, а також доступу до Держреєстру прав на нерухоме майно та Держреєстру юридичних осіб, фізосіб та громадських формувань.

У Міністерстві нагадали, що роботу реєстрів довелося призупинити з початком повномасштабних бойових дій. Згодом доступ до окремих реєстрів було відновлено на окремих територіях.

Відповідно до постанови уряду, в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування нотаріальні дії здійснюються з урахуванням особливостей (заборон). Зокрема, українці не можуть: вчиняти дії щодо довіреності від імені фізичних осіб; передавати майно до статутного капіталу або отримувати його у зв'язку з виходом із товариства; відчужувати нерухомість раніше ніж за місяць; вчиняти нотаріальні дії поза межами області тощо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, були побоювання, що спецслужби Російської Федерації можуть втрутитися в систему або отримати інформацію з реєстрів, хоча вони не авторизовані та не мають такого доступу. Так, після 24 лютого на окупованих територіях співробітники ФСБ вимагали відкрити їм реєстри.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом