Криза поки відкладається: Evergrande розрахувався з частиною боргів

Китайський будівельний гігант China Evergrande Group зміг погасити відсотки по облігаціях за кілька днів до закінчення терміну, тим самим уникнувши дефолту.

Про це повідомило агентство Reuters, посилаючись на власні джерела.

Так, Evergrande перерахував $84 млн на рахунок довірчого керуючого у Citibank, що дозволило розрахуватися з власниками облігацій до 23 жовтня, поки не закінчився пільговий період платежів.

Такий поворот значно полегшив ситуацію на світовому фінансовому ринку, оскільки можливий дефолт міг зачепити багатьох учасників через залежність китайської економіки від будівельної галузі.

Однак говорити про повне вирішення проблем поки не можна, оскільки 29 жовтня підходить термін для погашення наступних відсотків по облігаціях. Але експерти вважають, що ймовірність погашення і цієї заборгованості дуже висока, оскільки якщо б компанія не могла розрахуватися з нею, вона б навряд чи стала платити і за попереднім боргом.

"Але, незважаючи на проблеми з грошовими потоками, про які повідомила сама компанія, незрозуміло, як довго вона зможе це робити", - прогнозує аналітик гонконгської компанії Quiddity Advisors Тревіс Ланді.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада кількох міст у Піднебесній вирішила взяти під контроль виручку девелопера China Evergrande Group, якому загрожує дефолт, і таким чином запобігти нецільовому використання коштів і захистити інвесторів.

Проблеми одного з найбільших девелоперів в Азії спровокували різке зниження світових індексів 20 вересня, ставши причиною падіння навіть ринку криптовалют. Проте подальші новини, що компанія зможе-таки розрахуватися з боргами, надихнула багатьох учасників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом