Кличко відхилив петицію проти забудови Воздвиженки

Мер Києва Віталій Кличко відхилив петицію проти забудови Вознесенської печери на Воздвиженці.

Про це написав юрист громадської організації "Карта реновації" Дмитро Перов у Facebook.

"Стародавні печери, що належать до часів Стародавньої Русі, знайшли в жовтні 2022 року. Про унікальну знахідку в Україні написали низку іноземних видань, серед яких, зокрема, британський The Guardian", - зазначив активіст.

Він нагадав, що це вже третя петиція щодо резонансної забудови, яку відхилила столична влада. Раніше київська влада вже встигла проігнорувати вимоги городян за відновлення історичної пам'ятки на Жилянській та проти розміщення військового кладовища на Лисій горі.

Перов знайшов печеру ще у жовтні. Його увагу привернула адреса забудови на Вознесенському узвозі, 25. До 1980-х років тут була родина, де жила його прапрабабуся. Саме вона розповідала про якусь давню печеру. Перші розвідки печер, які Перов називає Вознесенськими, провели разом із Інститутом археології. Йдеться про цілий печерний комплекс — чотири окремі печери. На сьогоднішній день з них досліджено лише дві.

При цьому Мінкульт закликав Київраду вжити заходів і не допустити забудови, яка б зашкодила печерам.

Як повідомляє "Хмарочос", столична влада чотири рази з 2019 року намагалася вирішити питання з передачею забудовнику ділянки на Вознесенському узвозі, 25. У листопаді питання щодо цієї ділянки мали у черговий раз винести на голосування Київради, але зрештою його відстрочили.

Ділянку хоче орендувати компанія "Кепітал Ріел Естейт" терміном на 10 років нібито для використання розташованої на цьому місці будівлі. Насправді жодної будівлі тут немає ще з 1980 року.

За даними порталу YouControl, фірму було засновано майже 6 років тому. Статутний капітал – 1,8 млн гривень. Керівником, засновником та бенефіціаром є Євген Махньов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Віталій Кличко підтримав петицію "Проти знесення ТЦ "Полярний" на Мінському масиві та будівництва замість нього п'яти житлових висоток. Тим часом заступник мера ініціював розгляд поновлення договору оренди земельної ділянки під торговим центром.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом