Китайський забудовник Evergrande не зміг уникнути дефолту

Китайський будівельний гігант China Evergrande Group все-таки оголосив дефолт, оскільки не може виплатити доларові кредити.

Як повідомляє Bloomberg, після оголошення дефолту відкривається шлях до масштабної реструктуризації боргів одного з найбільших забудовників у світі. Агентство Fitch Ratings через останні події знизило кредитний рейтинг компанії та її дочірніх підприємств до рівня RD – "обмежений дефолт". Evergrande не змогла виплатити за облігаціями 645 млн доларів під 13% і в 590 млн доларів під 13,75%. Оплата за цими бондами мала відбутися до 6 грудня, проте цього не відбулося.

Evergrande – найбільший забудовник у Китаї та один з найбільших на азійському ринку. Дефолт компанії може означати "початком кінця" китайської будівельної імперії, що загрожує сумними наслідками для всієї економіки Піднебесної. Також проблеми з Evergrande призведе до скорочення кредитування у країні, оскільки компанія заборгувала гроші 171 китайському банку та 121 фінансовій компанії.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівельний ринок займає майже третину ВВП. Дефолт Evergrande може мати наслідки для української економіки. Насамперед проблеми із забудовником можуть спровокувати сировинну кризу, оскільки Китай є основним покупцем української залізняку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

148

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом