Будівельний гігант Evergrande знову дивом уникнув дефолту

Китайський будівельний гігант China Evergrande Group знову дивом уникнув дефолту в останній момент заплативши відсотки за боргами.

За даними Reuters, девелопер вже втретє уникнув дефолту. Власники облігацій таки одержали прострочені виплати. Девелопер щоразу доводить виплати до останнього терміну, намагаючись впоратися із зобов'язаннями на суму понад 300 мільярдів доларів, з яких 19 мільярдів доларів становлять доларові облігації.

Декілька власників облігацій отримали відсоткові платежі за трьома траншами облігацій, загальна сума яких минулого місяця склала понад 148 мільйонів доларів.

Платежі здійснили наприкінці 30-денного пільгового періоду, що закінчився у середу, 10 листопада, і стали третьою відстрочкою для компанії за останній місяць.

Наголошується, що невиплата могла б призвести до формального дефолту компанії та викликати перехресний дефолт за іншими доларовими облігаціями Evergrande, що погіршило б боргову кризу, що насувається на другу за величиною економіку світу.

Тим часом учора повідомили, що забудовник офіційно зазнав дефолту. При цьому інвестор Deutsche Markt Screening Agentur GmbH нібито навіть розпочав процедуру банкрутства.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше стало відомо, що компанія відновила будівництво об'єктів на ділянках, які раніше були заморожені. Як доказ забудовник виклав на своєму сайті фото. У своєму акаунті в WeChat компанія повідомила, що деякі проєкти перейшли на стадію внутрішнього оздоблення, а на інших будівлях нещодавно завершили будівництво.

Як відомо, у Піднебесній будівельний ринок займає майже третину ВВП. І можливий дефолт Evergrande загрожує наслідками для української економіки. Насамперед проблеми із забудовником можуть спровокувати сировинну кризу, а, як відомо, Китай є основним покупцем української залізняку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом