Китайська влада прокоментували криза на будівельному ринку

Більшість будівельних компаній в Китаї працюють стабільно, а то, що відбувається з China Evergrande Group – швидше індивідуальний випадок.

Про це заявили в п'ятницю, 15 жовтня, у Народному банку Китаю, передає CNBC.

Директор відділу фінансових ринків НБК Цзоу Лан запевнив, що ризики, які виникли з девелопером Evergrande знаходяться під контролем китайської влади.

"Проблеми China Evergrande Group – це особливий випадок. Більшість девелоперів функціонують стабільно і мають хороші фінансові показники. Галузь нерухомості в цілому також залишається у хорошому стані", - прокоментував ситуацію Лан.

Влада готова посприяти споживачам, які заплатили за квартири, але так і не отримали свого законного житла.

Видання зазначає, що в Китаї поширена практика продажу квартир ще під час будівництва будинку. Таким чином криза з Evergrande загрожує, що багато інвесторів можуть залишитися без житла з величезними кредитами, які далеко не всі зможуть погасити, в разі, якщо будівництво заморозять.

Щоб розрахуватися з боргами Evergrande намагалася продати свій головний офіс в Гонконзі, але угода зірвалася. Державна компанія Yuexiu Property вийшла з переговорів через побоювання в зв'язку з важким фінансовим становищем забудовника. Зазначимо, що компанія вже кілька разів пропускала виплати за зобов'язаннями.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ймовірний дефолт однієї з найбільших будівельних компаній Азії China Evergrande Group спровокував падіння світових фінансових ринків. Через кризу в Піднебесній, на Уолл-стріт сталося найсильніше падіння з травня. Експерти вважають, що проблеми на будівельному ринку Китаю вельми небезпечні для світової економіки, оскільки близько 28% ВВП цієї країни займає саме ринок нерухомості.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом