Кількість угод на ринку орендної столичної нерухомості зросла

Минулого місяця на ринку нерухомості в Києві здійснили 242 операції, пов'язані з орендою нерухомості, що на 0,4% більше показників червня, а загальний рівень витрат склав $215 тисяч.

Про це повідомили в агентстві "Благовіст", передають "Українські новини".

На сегмент з одно- і двокімнатними квартирами у ціновій категорії до $500 на місяць прийшлося 35% ринку. Як правило це було житло у Дарницькому, Голосіївському і Печерському районах. За даними агентства, з них 20% угод стосувалися оренди нежитлових приміщень. При цьому найдешевшим варіантом у липні стала угода з оренди офісу у Святошинському районі за 4800 гривень на місяць. Площа приміщення – близько 20 квадратів.

У діапазоні $500 - $1000 лідерами були квартири з двома і трьома кімнатами у Печерському та Голосіївському районах – близько 42% угод від загального числа.

Від $1 тисячі до $2,5 тисяч укладалися угоди на квартири у Печерському і Шевченківському районах столиці. Частка цих угод склала 17%.

І лише 6% угод були укладені з оренди нерухомості від $ 2,5 тисячі. Як правило це стосувалося житла у Голосіївському і Печерському районах.

Найбільшою угодою в липні стала оренда офісу у бізнес-центрі на проспекті Бажана, площею 417 "квадратів" – близько 163 тисяч гривень на місяць.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними девелоперських компаній, вартість квадратного метра у київських новобудовах протягом першого півріччя додала в ціні 16,2% і склала $1705, а лідером зростання виявилася нерухомість бізнес-класу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом