Київміськбуд потребує майже 5 млрд гривень

1 хв

Київська влада збирається звернутися до Кабміну про компенсацію збитків “Київміськбуду” на суму 2,28 млрд гривень для добудови 18 об'єктів “Укрбуду”. Ще понад 2,5 млрд гривень планує виділити забудовнику столиця. Про це повідомила пресслужба Київської міської ради.

Голова Комісії щодо розв'язання проблемних питань, пов’язаних з діяльністю “Київміськбудe” Владислав Андронов зазначив, що Київрада вже розробила проєкт про звернення до Кабміну щодо компенсації сумарного запланованого збитку, пов’язаного з добудовою проєктів будівництва “Укрбуду”. Він додав, що цю пропозицію підтримала профільна постійна комісія міської ради з питань власності та регуляторної політики. Зараз проєкт рішення опрацьовується управлінням правового забезпечення діяльності Київради. У подальшому його включать до порядку денного найближчого засідання депутатів.

Андронов додав, що окрім державної компенсації обсягом 2,28 млрд гривень, додатково місто планує виділити ще 2,56 млрд гривень через збільшення статутного капіталу для відновлення повноцінної діяльності “Київміськбуду”.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, 27 вересня 2024 року міський голова столиці Віталій Кличко спільно з інвесторами недобудованих об’єктів "Укрбуду" та "Київміськбуду" домовився підписати меморандум та затвердити дорожню карту. Тоді він зазначив, що до кінця 2024 року влада має визначити механізм фінансування, щоб наступного року роботи вже розпочалися. 

Забудовники:

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

257

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом