Київ затвердив програму реконструкції застарілого житлофонду

Київрада 8 грудня затвердила програму комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду.

Про це повідомляє сайт міської ради.

За словами голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександра Бродського, у столиці 5395 будинків вже вичерпали свій ресурс експлуатації, перебувають у вкрай незадовільному технічному стані. Проживання в таких будинках – це не тільки незручності для мешканців, а й загроза їх життю. Вони можуть обвалитися, інженерні системи знаходяться у зношеному стані, ці будинки відрізняються низькою енергоефективністю та непристосованістю для маломобільних груп населення.

"Необхідно реалізувати низку заходів щодо забезпечення проведення комплексної реконструкції цих об'єктів, оскільки з точки зору надійності та економії коштів набагато ефективніше провести комплексну реконструкцію об'єктів, ніж систематично виконувати точковий ремонт", - додав Бродський.

Депутати Київради підтримали ідею, що необхідно комплексно вирішувати питання щодо оновлення об'єктів застарілого житлового фонду для розвитку інфраструктури. Наголошується, що ПП "Інститут Урбаністики" розробило Програму комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду у Києві. Підтримка та реалізація програми забезпечить створення комфортних та безпечних умов проживання. Крім того, реалізація програми допоможе залучити додаткові інвестиції та збільшити розмір податкових надходжень до місцевого бюджету з метою подальшого сталого розвитку міста Києва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у вересні депутати Верховної Ради підтримали у першому читанні законопроєкт №6458, спрямований на удосконалення механізму комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів). Відповідно до проєкту закону, реконструкції підлягатимуть не тільки багатоквартирні будинки, а й наявні об'єкти соціально-транспортної інфраструктури, розташовані в межах кварталу, що підлягає реконструкції.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом