Київ обвалився у рейтингу міст з найбільш стрімким зростанням цін на житло

Столиця України Київ впала у рейтингу міст з найбільш швидким зростанням цін на житло Global Residential Cities Index, який був складний компанією Knight Frank.

Згідно з наведеними даними за підсумками першого кварталу, лідерами рейтингу стали турецькі міста Ізмір (нерухомість подорожчала на 33,9%) та Анкара (30,3%). На третьому місці розташувалася столиця Нової Зеландії Веллінгтон, де житло подорожчало на 30,1%. При цьому Київ впав з 16-го місця аж на 99-е. Як з'ясували дослідники, ціни на житло виросли у нас в середньому на 4,1%.

В цілому у п'ятірку лідерів також увійшли Стамбул, Туреччина (28,8%) й Сеул, Південна Корея (26,1%).

При цьому варто зазначити, що житло подешевшало у 22 містах. Найбільше ціни впали у Дубаї, ОАЕ – на 4,4% і Венеції, Італія – на 4,3%.

Якщо взяти загальну ситуацію на світовому ринку, то середньорічне зростання на житло в першому кварталі склало 7,4%. Показник виріс у 128 містах, причому у третій частині з них спостерігалося двозначне зростання.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними ріелторів з початку цього року київська нерухомість додала в ціні на 5-10%, при цьому введення локдаунов у січні і квітні, майже не вплинули на ринок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом