Кабмін затвердив системи оцінок якості будівельної продукції

Кабмін прийняв проєкт постанови про затвердження системи оцінки та перевірки стабільності показників будівельної продукції, який був розроблений Міністерством розвитку громад і територій.

Про це в середу, 9 червня, повідомили в пресслужбі Мінрегіону.

За словами міністра Олексія Чернишова, з 1 січня 2023 року в Україні виробник будівельної продукції буде надавати її на ринок тільки за умови проведення контролю, складання відповідної декларації показників і нанесення маркування.

"Йдеться про те, що саме виробник нестиме повну відповідальність за якість продукції і її безпеку для споживачів. З цією метою уряд затвердив відповідні системи оцінки, за якими цей контроль буде здійснюватися", – додав Чернишов.

Він повідомив, що всього передбачено п'ять видів систем оцінки, вибір якої залежить безпосередньо від виду будівельної продукції відповідно до регламентних технічних специфікацій. Інформація щодо застосованої системи оцінки буде наводитися виробником у декларації показників будівельної продукції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, закон про якість будівельної продукції був підписаний главою держави Володимиром Зеленським 30 вересня. Передбачається, що за допомогою нового закону вдасться підвищити безпеку і надійність будівель в Україні, налагодити взаємозв'язок нормативних вимог до інженерних та конструктивних систем будівель і будівельної продукції.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом