Кабмін схвалив розроблену Мінрегіоном концепцію BIM-технологій для будівництва

Уряд схвалив Концепцію впровадження технологій будівельного інформаційного моделювання (BIM-технологій), яка була раніше розроблена Міністерством розвитку громад і територій України.

Про це в середу, 17 лютого, повідомляє пресслужба Кабміну.

Як зазначається, був схвалений також план заходів щодо впровадження нових технологій у будівельну сферу, оскільки це один з найважливіших кроків цифрової трансформації будівництва.

У більшості розвинених країн світу вже активно застосовуються BIM-технології під час проєктування об'єктів будівництва. Зокрема, для об'єктів державного замовлення, їх використання обов'язково. При цьому сьогодні мало хто в Україні застосовує BIM-технології.

Очільник Мінрегіону Олексій Чернишов, представляючи нову концепцію, зазначив, що вона допоможе оптимізувати багато процесів у будівництві, зробить об'єкти більш надійними та безпечними, а їх зведення стане дешевшим. У підсумку українська будівельна продукція стане більш конкурентоспроможною, підкреслив міністр.

BIM-технології – це новий підхід до управління цифрової інформації, застосовується в будівництві та містобудуванні і передбачає збір і комплексну обробку всієї архітектурно-конструкторської, технологічної, економічної та іншої інформації про об'єкт. Завдяки їх застосуванню можна віртуально відтворити об'єкт ще до початку його будівництва, відстежувати процеси життєвого циклу будівельного об'єкта - від проєктування до його зведення, експлуатації та демонтажу.

Згідно з планами, концепція буде реалізовуватися у два етапи, завершити її мають до 2025 року.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, Мінрегіон розробив концепцію і план заходів для застосування BIM-технологій в галузі будівництва в Україні. BIM-технології (Building Information Modeling) - це інформаційне моделювання будівель, яке передбачає побудову тривимірної віртуальної цифрової моделі майбутньої будівлі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

96

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом