Мінрегіон розробив концепцію і план впровадження BIM-технологій у будівництво

Міністерство розвитку громад і територій України розробило концепцію та план заходів для застосування BIM-технологій у галузі будівництва в Україні.

Про це в понеділок, 25 січня, написав заступник голови Департаменту містобудування Юрій Тацій у себе в Facebook.

Чиновник уточнив, що BIM-технології (Building Information Modeling) - це інформаційне моделювання будівель, яке передбачає побудову тривимірної віртуальної цифрової моделі майбутньої будівлі.

"Іншими словами - створення 3D-прототипу. Під час такого проєктування інформація про архітектурно-конструкторські економічні, енергоефективні рішення для будівництва будинку розглядаються як єдине ціле. Це дозволяє поліпшити якість проєктування споруд і підвищити їх надійність після введення в експлуатацію", - розповіли у Департаменті містобудування.

За словами Тація, Мінрегіон пропонує план дій для того, щоб використання BIM-технологій стало можливим для всіх будівельних об'єктів. Вже підготовлено проєкт розпорядження Кабінету міністрів, в якому описана дорожня карта для імплементації методики. Крім того, фахівці міністерства працюють над оновленням державних будівельних норм, щоб зробити можливим застосування моделювання.

"Звичайно, крім нормативно-правових змін, також важливо придбати програмне забезпечення. Це додаткові витрати і час на те, щоб навчити фахівців користуватися ВІМ-технологіями", - додав столичний чиновник.

Тим часом, НЕРУХОМІ нагадують, що на сайті Мінрегіону тривають обговорення проєкту постанови щодо удосконалення діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом