Кабмін попросили розслідувати забудову на території унікального гаю у Києві

Кабінет міністрів попросили провести розслідування щодо будівництва житлових і торгових приміщень на ділянці площею 7 га на вулиці Академіка Лебедєва у Голосіївському районі Києва.

Як повідомляє Киеввласть, відповідне звернення було підготовлено Державним бюро розслідувань у зв'язку з видачею відповідного дозволу з боку Держархбудінспекції. Так, будівництво має розпочатися на місці горіхових садів, поруч із Голосіївським лісом і парком Феофанія. Інвестором ДПТ і замовником будівництва виступає ТОВ "Інтербуд-ТМ", яке пов'язане з компанією КСМ-Груп – забудовником ЖК Кришталеві джерела.

У ДБР повідомили, що їм надійшло звернення від громадської організації "Всеукраїнське об'єднання позаштатних (громадських) інспекторів Архітектурно-будівельного контролю", згідно з яким ДАБІ видала дозвіл на будівництво, порушивши низку вимог законодавства у містобудівній галузі. Зокрема, висота будинків, їх кількість суперечать детальному плану територій, є невідповідності в проєктній документації.

Тим часом, варто зазначити, що в заяві зазначений хибний номер дозволу на будівельні роботи – №ІУ012210305284, який вказує на будівництво у Івано-Франківській області, тому є ймовірність, що уряд не буде проводити розслідування. ДАБІ же видала дозвіл на будівництво під №ІУ013210303816.

Цільове призначення землі – територія громадських будівель і зелених насаджень. Тим часом, тут розташовується унікальний горіховий гай, рівного якого за різноманітністю дерев немає у Європі. У 1994 році він поповнив список об'єктів Природоохоронного фонду України.

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли як інвестор ЖК Кришталеві джерела позбувся житла і грошей через пошук компромісів з обслуговуючою компанією, нав'язаною забудовником.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом