Кабмін наділив ДІАМ ще однією функцією

Держінспекція архітектури і містобудування (ДІАМ) рішенням Кабінету міністрів визначена органом державного ринкового нагляду за будівельною продукцією.

Про це у середу, 2 червня, повідомив Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов, передає пресслужба відомства.

"Відтепер держава забезпечить захист внутрішнього ринку від недоброякісної, фальсифікованої будівельної продукції. Це дозволить створити на ринку України умови чесної конкуренції та захистити споживачів від небезпечної продукції", – заявив міністр.

За його словами, завдання державного ринкового нагляду за будівельною продукцією і державного архітектурно-будівельного контролю взаємопов'язані. А поєднання цих функцій в одному органі в умовах реформи містобудування дозволить якісно виконувати покладені завдання.

У Мінрегіоні зазначили, що в більшості країн світу, зокрема в ЄС, ринковий контроль за будівельною продукцією має окреме регулювання. Для забезпечення ефективного державного ринкового нагляду у цій сфері відповідний орган має мати ресурси: матеріально-технічну базу, зокрема, сучасні випробувальні лабораторії і висококваліфікованих фахівців саме будівельного профілю, які розуміють взаємозв'язок між виробничими процесами, характеристиками продукції та вимогами до об'єктів будівництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 19 травня під час засідання Кабінету міністрів України главою ДІАМ офіційно призначений Семен Кривонос. У Мінрегіоні зазначили, що ДІАМ – це єдиний центральний орган виконавчої влади, який реалізовуватиме політику у сфері держархбудконтролю.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

127

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом