Іноземці стали набагато менше купувати нерухомість у США

Іноземці витратили на покупку житлової нерухомості в США $74 млрд, що вдвічі менше в порівнянні з максимумом, досягнутому у 2017 році.

Як повідомляє Mansion Global, негромадяни США витратили з квітня 2019 по березень 2020 року на 5% менше, ніж в аналогічний попередній період. Тим часом, Національна асоціація ріелторів (NAR) зазначає, що іноземні витрати на житловому ринку США скоротилися вдвічі в порівнянні з піком 2017 року ($153 млрд). Тим часом на вторинному ринку продажі житла зросли на 21%.

Щорічний огляд охоплює тільки продажі існуючих будинків, в яких іноземні покупці становлять невелику частку ринку. На закордонних покупців доводилося тільки 4% угод у порівнянні з 5% в дослідженні 2018-19 рр.

Проте, іноземні покупці грають ключову роль на деяких ринках житла в США, особливо у Флориді та Каліфорнії, і допомагають стимулювати продажі новобудов у великих містах, таких як Майамі та Нью-Йорк.

При цьому частка китайських покупців, в тому числі гонконгців і тайванців, в останні роки зросла і стала найбільшою на іноземному ринку продажів в США. Але зростаючі політичні і економічні суперечки між США і Китаєм, на додаток до сильного долара і посилення прикордонних обмежень, привели до скорочення китайських інвестицій. Протягом року, до березня 2020 року, китайці витратили близько $11,5 мільярдів на існуючі будинки, що становить третину від $30 мільярдів, витрачених у 2017 і 2018 роках.

Китайські покупці купували найдорожчі будинки – за середньою ціною в $449 500 у порівнянні з $274 600 на цілому по країні. До речі, зараз середня вартість житла в США досягла небувало високого рівня.

Однак збільшилися інвестиції з боку сусідів з Північної Америки. Канадці були другими за величиною інвесторами, витративши близько $9,5 млрд за рік до березня 2020 року, що на $1,5 млрд більше, ніж рік тому. Мексиканці також збільшили свої інвестиції, витративши близько $5,8 млрд, що на 50% більше, ніж в попередньому році. Те ж стосується індійців і колумбійців.

Згідно з дослідженням, кожен п'ятий продаж іноземцям відбувався у Флориді. Близько 15% всіх іноземних інвестицій припали на Каліфорнію і 9% - на Техас. Нью-Йорк і Нью-Джерсі замикають п'ятірку.

Фахівці вважають, мало що можна сказати про те, як міжнародна криза вплине на міжнародні продажі житла. Але є підстави вважати, що вона може відкрити нові можливості на ринку США для міжнародних покупців. З огляду на, що інтерес іноземних інвесторів зберігається, незважаючи на кризу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада США прийняла рішення конфіскувати нерухомість, що належить українському бізнесменові Ігорю Коломойському. Він придбав її за кошти, які нібито вивів з ПриватБанку.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом