Головні ринки для інвестицій у нерухомість у 2022 році: прогнози Knight Frank

Обсяг інвестованого транскордонного капіталу у 2022 році за прогнозами може стати рекордним, при цьому левова частка вкладень прийдеться на сегмент офісної нерухомості.

Про це йдеться в дослідженні Active Capital 2021, яке провела міжнародна консалтингова компанія Knight Frank.

Як припускають аналітики, головними ринками для вкладень стануть США (інвестиції сягнуть $44,1 млрд), Великобританія ($38 млрд), Німеччина ($18,9 млрд), Франція ($13,2 млрд) і Нідерланди ($12,6 млрд). Світ відходить від наслідків епідемії коронавірусу і торішньої невизначеності на цьому тлі. Інвесторам насамперед буде цікава нерухомість, а, зокрема, офісний сегмент. В Knight Frank вважають, що найбільш затребуваними будуть склади та складські приміщення у наступному році. Найбільш активними інвесторами будуть інвестори з наступних країн: США, Канади, Великобританії та Німеччини.

Аналітики також звернули увагу на затребуваність поновлюваних джерел і екологічності. Зокрема, вони передбачають, що екологічні сертифікати можуть підвищити ринкову ціну нерухомості на 8 – 18%, що збільшить їх інвестиційну цінність.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно зі звітом ExCEEding Borders Report 2021, Київ посів третє місце за темпами зростання офісної нерухомості серед міст Центрально-Східної Європи. Найбільше пропозицій по офісах було зафіксовано у Варшаві – 6,1 млн "квадратів", Будапешті – 4 млн "квадратів", Празі – 3,7 млн "квадратів", Бухаресті – 3 млн "квадартов", Софії – 2, 5 млн "квадратів", Києві – 2,2 млн "квадратів".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом