Французька компанія відбудує житлові будинки у Гостомелі

До пілотного проєкту реновації житла у Гостомелі під Києвом приєдналася французька компанія Neo-Eco, реалізація якого надасть можливість 310 сім'ям отримати нове житло.

Про це розповів віце-президент компанії Neo-Eco Барт Грюєр, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, будинки зводитимуться з перероблених будівельних відходів від зруйнованих будівель біля гостомельського аеропорту. "Для Neo-Eco це буде пілотний проєкт в Україні. У Гостомелі по вул.Проскурівській завдяки уряду Франції та іншим донорам ми плануємо відновити шість житлових будинків на 310 квартир, школу на 1000 учнів та дитячий садок", - розповів Грюєр.

Він додав, що використання будівельних відходів дозволить заощадити бюджет приблизно на 20-25%. Проби матеріалів вже взято та відправлено на дослідження в лабораторії України та Франції – близько 200 кг зразків. Їх максимально ретельно дослідять на наявність забруднювачів та перевірять їхню можливість для повторного використання при будівництві житла.

Проєкт буде реалізовано на виділені французьким урядом кошти, бюджет становитиме 45 млн євро. До розробки проєкту залучили також архітекторів із студії BLAU.

Компанія Neo-Eco має колосальний досвід роботи з будівельними відходами, за 17 років її співробітники переробили близько 10 млн тонн бетону. Сама процедура тестування займає близько шести тижнів, зараз отримують результати із Франції та локальних лабораторій. Зараз триває закритий тендер щодо підприємств, які будуть використовувати демонтовані матеріали як сировину.

Згідно з проєктом, майбутні будівлі окрім переробленого бетону будуть складатися з екологічних матеріалів – деревини та спресованої соломи, які використовуватимуться для стінових панелей.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Мінрегіоні заявили про важливість повторного використання будівельних відходів. За словами чиновників, повторне використання залишків зруйнованих будівель необхідно врахувати при плануванні повоєнного відновлення України. Зокрема, відходи від руйнувань створюють складнощі під час проведення відновлювальних та пошукових робіт, налагодження роботи об'єктів критичної інфраструктури та негативно впливають на навколишнє природне середовище.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

164

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом