Фінська влада змусила російських олігархів віддати два багатоквартирні будинки

Російські олігархи Борис та Роман Ротенберги домовилися з владою фінського міста Ханко про передачу муніципалітету двох багатоквартирних будинків, якими вони володіли.

Як повідомляє Helsingin Sanomat, олігархи змушені були передати нерухомість через накладені на них санкції, оскільки мешканці не можуть оплачувати комунальні послуги. Зокрема, санкції не дають змоги переказувати на рахунки Ротенбергів гроші.

У свою чергу керуюча компанія не має можливості оплачувати витрати на утримання житлових будинків (вивіз сміття, догляд за територією, побутові ремонти), а її рахунки та активи виявилися замороженими.

Викупити будинки муніципалітет також не може через санкції. Тоді муніципалітет і юристи, які представляють Ротенбергів, уклали договір про безоплатну передачу будинків з усіма боргами ЖКГ.

"Ми не змогли б це зробити, якби попередні власники не пішли назустріч. У міста не було жодних засобів примусового викупу або відчуження будинків", – пояснив мер Ханко.

Тим часом мешканці проживатимуть безкоштовно, допоки не укладуть нові договори оренди з містом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше австрійське архітектурне бюро Coop Himmelb(l)au через санкції змушене було згорнути свою діяльність у росії та в окупованому Криму.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом