Євростат прозвітував про небувале зростання цін на житло

У країнах Євросоюзу у першому кварталі 2022 року спостерігалося зростання цін на житлову нерухомість у межах 2,1%, а також 10,6% у річному обчисленні – це найзначніше річне зростання для єврозони з четвертого кварталу 2006 року.

Відповідні дані навів Євростат.

Згідно з отриманою інформацією, у всіх країнах ЄС у першому кварталі цього року подорожчала нерухомість. При чому у багатьох стрибках цін продемонстрував двозначне значення. Так, найбільше у річному обчисленні подорожчала житлова нерухомість у Чехії (+24,7%), Естонії (+21%), Угорщині (+20,6%), Нідерландах (+19,5%), Литві (+19,1%), Латвії (+17,3%), Австрії (+13,7%), Польщі (+13,6%), Хорватії (+13,5%), Португалії (+12,9%), Німеччині (+12%), Болгарії (+11,5%), Люксембурзі (+10,5%), Швеції (+10,3%). Майже непомітною зміна цін була на Кіпрі (+1,1%), Фінляндії (+4,3%) та Італії (+4,6%).

У Євростаті підкреслили, що найбільш значне зростання цін у квартальному обчисленні показали Естонія (+7,1%), Угорщина (+6,7%) і Болгарія (+5,2%), а найнесуттєвіше – Мальта (+0, 4%), Кіпр (+0,5%) та Німеччина (+0,8%).

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, в Єврокомісії в рамках санкцій проти росії розглядають варіант із забороною для росіян купівлі нерухомості в країнах ЄС. Йдеться про заборону проведення угод з нерухомістю громадянами, мешканцями та юридичними особами Росії. Також їм хочуть заборонити продавати чи передавати вже придбане житло та права власності на нерухоме майно. Як відомо, Європа запроваджує санкції проти росії через війну, розв'язану на території України та геноцидом українського населення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

99

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом