"Доступною іпотекою" скористалися понад 200 українських сімей

Державною програмою "Доступна іпотека 7%" за весь час її існування скористалися 217 українських сімей.

Відповідну статистику станом на 5 травня повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів.

Згідно з наведеними даними, загальна сума виданих кредитів склала 182 млн гривень. Іпотеку в основному оформляли для покупки нерухомості на вторинному ринку: його домінування над первинним склало 71,08%. На сьогоднішній день учасниками програми банки розглядають 468 заявок на загальну суму 410 млн гривень з яких 26,61% - для покупки житла на первинному ринку і 75,39% - на вторинному ринку.

Якщо розглядати регіональний розріз, то найбільше кредити оформляли на покупку нерухомості в Києві (близько 43%), Київської області (34,4%), Харківській області (8,7%) і Львівській області (8,4%), Рівненська область (4,3%).

Число банків, що беруть участь в держпрограмі зросло до 14. Не дивлячись на карантин минулого тижня кількість виданих кредитів зросла на 25%, а кількість заявок – на 15%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, програма "Доступна іпотека 7%" стартувала 1 березня. В цей день урочисто Укргазбак, ОТП Банк і Банк "Глобус" видали три перших кредити.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом