"Доступна іпотека": банки не поспішаючи видали 1642 кредити

Станом на 10 лютого українці оформили вже 1642 кредити у рамках президентської програми "Доступна іпотека 7%". Загальна сума залучених коштів становила 1,4 млрд. гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів України.

Загалом за тиждень фінустанови видали 49 іпотечних кредитів, що говорить про те, що українці не кинулися залучати кошти через банки для покупки житла. Також залишається низькою довіра до первинного ринку. Так переважання вторинного, судячи з наданих даних, становило 79,5%.

Загалом до банків надійшло 2242 заявки на загальну суму 1,9 млрд гривень. У програмі задіяно 25 регіонів нашої країни.

Найбільш активними були жителі Київської області – 31,3% від виданих кредитів та Києва – 28,9%. Інші області були значно стриманішими: Львівська – 6,77%, Харківська – 5,53%, Волинська – 3,76%.

Сьогодні у програмі "Доступна іпотека 7%" беруть участь 22 уповноважені банки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у жовтні минулого року Кабмін ухвалив постанову, яка має розширити кількість учасників у державній програмі "Доступна іпотека 7%". Так документ скасував обмеження щодо віку нерухомості в більшості населених пунктів, крім обласних центрів, де чисельність населення перевищує 1 млн осіб. Однак, попри всі зусилля влади, програма не сильно збільшила кількість охочих використовувати її для залучення коштів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом