Для постраждалих від окупантів українців збудують два ЖК під Києвом

Під Києвом збудують два житлові комплекси для людей, які втратили житло внаслідок російської агресії.

Про це стало відомо за підсумками зустрічі голови Київської обласної військової адміністрації Олександра Павлюка та керівника гуманітарного штабу Олексія Куліби з представниками найбільших забудовників Київської області, що відбулася у понеділок, 2 травня.

Так, на території області планується будівництво двох ЖК на 50 тисяч квадратних метрів кожен. Вони будуть розташовані в Ірпені та Бородянці – містах, що найбільше постраждали від агресії росії та мають найбільші руйнування житлового фонду.

Також планується викуп нового житла. Загальна площа квартир, введених в експлуатацію та готових до викупу, становить понад 42 тисячі "квадратів". Сьогодні ведеться діалог із будівельними компаніями щодо рекомендованої ціни для викупу квартир для постраждалих. Крім того, кожна квартира повинна мати всю необхідну сантехніку та меблі.

"Київщина зазнала величезних руйнувань. Без будинків залишилися тисячі сімей. І наше завдання як представників державної влади забезпечити їх новим комфортним житлом", - заявив Павлюк.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, італійська неурядова організація CESVI виявила бажання взяти участь у відновленні Бучі, яка також сильно постраждала від рук російських окупантів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом