ДІАМ "зливає" дрібні об'єкти, замовчуючи про гріхи великих компаній – експерт

Держінспекція архітектури та містобудування відкрито рапортує про боротьбу з порушеннями на невеликих об'єктах і вважає за краще не поширюватися на проблеми великих забудовників.

Про це написав експерт у містобудуванні Георгій Могильний у себе у Facebook.

Як приклад Могильний навів ситуацію з незаконним будівництвом магазину шляхом реконструкції квартири у Харкові та зведенням ЖК Варшавський плюс у Києві.

Експерт нагадав, що ДІАМ відкрито пообіцяла провести додаткову перевірку щодо об'єкта незаконного будівництва в Харкові, а також обов'язково повідомити правоохоронні органи про порушення. Водночас, за словами Могильного, інспекція не повідомила на своєму офіційному сайті про знайдені порушення при будівництві ЖК Варшавський плюс у Києві від забудовника Stolitsa Group. При цьому, щодо двох об'єктів (що у Харкові, що у Києві) порушення зафіксувала одна й та сама інспекторка – Околот Людмила Степанівна. При цьому по ЖК Варшавський плюс вона двічі фіксувала порушення – 18 листопада та 7 грудня.

"ДІАМ гордо мовчить про виявлене порушення забудовника і жодної перевірки не призначає. Що в цей час робить забудовник? Активно рекламує умови продажу та розстрочку, залучаючи чергових інвесторів у незаконне будівництво", - наголосив експерт.

За його словами, за такою ж схемою раніше працювала ДАБІ – "зливала все з незаконного будівництва, а на публіці зображала з себе героя, рапортуючи про активні дії щодо дрібних об'єктів".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ДІАМ розпочала виконання своїх функцій з 15 вересня. Однак у перші дні інспекція допустила близько 25 порушень. Згодом експерти виявили, що сертифікат про прийняття в експлуатацію першої черги ЖК Creator City від Креатор-Буд суперечить дійсності, на об'єкті ще продовжуються будівельні роботи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

215

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом