ДІАМ почне роботу, як тільки в Раді приймуть закон про реформу містобудування

Державна інспекція архітектури і містобудування почне роботу, як тільки буде прийнятий закон про реформування будівельної сфери.

Про це заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, яке було опубліковано в середу, 19 травня.

Очільник Мінрегіону уточнив, що орієнтовно новий орган має почати роботу ближче до кінця літа, вже за новим законом щодо реформи будівництва. Зараз документ обробляється у профільному комітеті Верховної Ради, міністр повідомив, що за заявою голови комітету, його мають зареєструвати в Раді вже в кінці цього місяця. Є всі шанси, що парламентарі зможуть розглянути його у червні.

Чернишов розповів, що недавно завершився конкурс з відбору глави ДІАМ, за результатами якого інспекцію очолив Семен Кривонос. Щоб організація повноцінно запрацювала необхідно також завершити реєстраційні процедури, вирішити структурні питання і укомплектувати її мінімально-необхідним штатом (до 30%) – до 220 осіб.

Міністр очікує, що в результаті вдалої реалізації реформи вийде в два рази збільшити інвестиції у будівельну сферу, а для цього вона має бути прозорою і надійною.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 29 квітня була створена робоча група, яка займається доопрацюванням законопроєкту про реформування ДАБІ. Очолила її народний депутат Олена Шуляк. До її складу увійшла заступниця очільника Мінрегіону Наталія Козловська, представники Мінрегіону, Мінціфри, Мін'юсту та народні депутати.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом