Девелопери розповіли про прибутковість сервісних апартаментів

Приватні інвестиції у прибуткові будинки, як сегмент сервісних апартаментів, приносять прибуток у розмірі 10-12% на рік, окупність становить від 7 до 10 років.

Про це заявив співзасновник INSPI Development Володимир Семенцов, повідомили ресурсу НЕРУХОМІ в пресслужбі девелоперської компанії.

За його словами, кількість інвесторів у сервісні апартаменти в найближчі 5 років має зрости до 20-25%. Таким чином, інвестування у цей сегмент ринку стане альтернативою первинному ринку нерухомості.

Ймовірно, що найбільшу привабливість для розвитку сервісних апартаментів мають великі міста, а також населені пункти в рекреаційних регіонах: біля берегів Чорного та Азовського морів, у Карпатах тощо.

Варто зазначити, що для сервісних апартаментів характерне створення не тільки комфортних та зручних умов для життя орендаря, але й повного спектра корисних "сервісів".

Для забудовників створення сервісних апартаментів класу комфорт на 100-150 апартаментів із власною керуючою компанією коштуватиме дорожче, ніж будівництво ЖК на цій же ділянці. Проте, варто врахувати, що реалізація проєкту сервісних апартаментів є суттєво дорожчою, ніж будівництво житла, а головною перевагою такого проєкту є постійний прибуток після введення об'єкта в експлуатацію, чого немає в більшості новобудов.

У зв'язку з цим девелопери все частіше звертають увагу на розвиток цього сегмента, який, по суті, є комерційною нерухомістю. За даними Семенцова, сьогодні реалізується близько десяти проєктів сервісних апартаментів в Україні. Головним чином це формат прибуткових будинків або апарт-готелів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними INSPI, попит на прибуткові будинки в Україні до 2025 року може зрости вдвічі, сьогодні таке житло користується популярністю переважно у найбільших містах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом