Девелопери чекають наступного стрибка цін на житло вже у квітні

Наступне можливе подорожчання нерухомості на первинному ринку нерухомості за сприятливих економічних умов слід чекати з квітня по червень та з жовтня по грудень включно.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили у пресслужбі девелоперської групи компаній Concept Group.

За даними аналітиків, попит на ринку буде сконцентрований переважно на об'єктах класів комфорт та комфорт плюс, квартирах площею до 60 "квадратів" із двома або однією кімнатою. Як зауважив глава Concept Group Михайло Підвисоцький, у 30-40% новобудов зростання цін буде мотивоване підвищеною популярністю у покупців.

Великий вплив на ціноутворення може вплинути розвиток іпотеки та прийняття законодавчих актів у містобудуванні, які повинні убезпечити угоди при операціях з нерухомістю.

"За оптимістичним сценарієм найближчими роками кількість виданих іпотечних кредитів для придбання житла на первинному ринку може становити 40-50% від загального обсягу іпотеки, що може спровокувати новий житловий бум", - спрогнозував Підвисоцький.

За його словами, важливим для розвитку галузі може стати орієнтація будівельних компаній на створення житлових масивів – інтегрованих у навколишнє середовище комплексів з усім необхідним для комфортного життя. Собівартість будівництва таких ЖК може бути вищою на 35% від звичайних проєктів комфорт-класу.

"За сприятливих умов, у найближчі 5 років частка масштабних проєктів становитиме близько третини від усього житла, що зводиться", - підкреслив глава Concept Group.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними асоціації ріелторів, попит на первинному ринку нерухомості в Україні до кінця цього року може впасти більш ніж на 30%, причому така тенденція почалася вже з листопада. Втім, падіння попиту навряд чи вплине на ціни, принаймні у мегаполісах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом