Держмолодьжитло торік видав 332 іпотечні кредити під 3% річних

Фонд Держмолодьжитла у 2022 році видав 332 пільгові кредити під 3% річних у межах реалізації українсько-німецького проєкту "Житлові приміщення для ВПО".

Про це повідомили у пресслужбі фонду.

Наголошується, що у низці регіонів йшла реалізація 88 місцевих житлових програм, а на регіональному рівні було прийнято 5 нових програм забезпечення громадян житлом. На їх реалізацію Держмолодьжитло залучило майже 63 млн грн коштів місцевих бюджетів. У короткостроковій перспективі Фонд планує розпочати кредитування купівлі житла для молодих сімей під 7% річних.

В економіку України торік було залучено майже 744 млн грн інвестицій. У фонді наголосили, що незначне скорочення цього показника спричинене зменшенням фінансування місцевих житлових програм.

Голова Держмолодьжитла Сергій Кімнатний наголосив, що у складний військовий рік збережено ключовий вектор діяльності установи – кредитування придбання житла внутрішньо переміщеними особами, молоддю, учасниками АТО та іншими категоріями громадян.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Фонд Держмолодьжитла за сприяння німецької влади запустив програму надання пільгових іпотечних кредитів з 17 травня 2021 року. Претендувати на отримання гранту можуть переселенці, учасники АТО та ООС.

За умовами програми кредит видається терміном на 20 років під 3% річних. Об'єктами кредитування можуть бути квартира або будинок, прийняті в експлуатацію не більше ніж 35 років тому або реконструйовані не більше ніж 25 років тому.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом