Будівництво житла на Київщині скоротилось на 60%, а на Львівщині – збільшилось вдвічі

1 хв


На Київщині зафіксували обсяги будівництва житла скоротились на 61%, а на Львівщині збільшились майже вдвічі. Відповідні дані оприлюднила Державна служба статистики.

У січні-березні 2024 року кількість житлових будинків, на які видали дозволи для будівельних робіт, скоротилась на 24% у порівнянні з 2023 роком. Також загальна площа нового будівництва багатоквартирних будинків знизилася на понад 25%. А кількість заявлених на старті будівництва квартир у багатоквартирних будинках зменшилась на понад 30%.

У Київській області в першому кварталі загальна площа нового будівництва житла скоротилася до понад 135 тисяч кв м, що на 61% менше, ніж цього ж періоду минулому року. Також зафіксували зниження обсягів будівництва в Івано-Франківській, Хмельницькій, Дніпропетровській,  Закарпатській і Тернопільській областях.

Водночас у Львівській області кількість будівництва нового житла зросла до 214 тисяч кв м, що на 88% більше, ніж у 2023 році. Також у пʼять разів збільшилися обсяги будівництва у Рівненській області.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у 2023 році будівельний сектор у Києві скоротився за рік на 72,8% через війну з рф. Напад росії спричинив масивний відплив жителів із міста – 44% киян вимушені були виїхати.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

1.1т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом