Будівельний ринок продемонстрував упевнене зростання

В Україні будівельний ринок за січень-вересень зріс на 3,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Відповідні дані наводить агентство PAU (Personal Analytical Unit), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначається у дослідженні, загальний обсяг виконаних будівельних робіт сягнув 149 млрд гривень. При цьому ринок продемонстрував зростання на два місяці раніше, якщо порівнювати із 2020 роком. Тому за збереження поточної динаміки очікується зростання українського ринку будівництва у 2021 році на 5-6%.

В агентстві зазначають, що драйверами зростання цього разу виступають президентська програма "Велике будівництво", просування реформи у будівельній галузі та запуск Держінспекції архітектури та містобудування.

Також наголошується, що у звітному періоді було відзначено зростання та ринку будівельних матеріалів, яке за підсумком 9 місяців збільшилося на 14,9%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними Асоціації фахівців з нерухомості, у листопаді очікується падіння попиту на ринку на 20% на тлі загострення ситуації з пандемією коронавірусу. При цьому вже з другої половини вересня і до жовтня спостерігалося скорочення попиту на 15-20% у найбільших містах нашої країни.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

38

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом