Банки видали іпотечних кредитів під 7% на 1 млрд гривень

Станом на 2 грудня українські банки видали 1157 кредитів у рамках державної програми "Доступна іпотека 7%". Загальна сума виданих кредитів становить понад 1 мільярд гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів.

У відомстві уточнили, що за весь час роботи програми фінустанови отримали 1611 заявок на суму 1,4 млрд. гривень. З них 75% стосувалися придбання житла на вторинному ринку, і лише 25% – на первинному.

Оформити іпотеку під 7% річних виявили бажання українці з 24 регіонів нашої країни, зокрема й столиці. При цьому кияни найбільше надсилали заявки у банки на купівлю житла. Найактивнішими є такі регіони: Київ (32,9%), Київська область (31,6%), Львівська область (6,3%), Харківська область (6,09%), Волинська область (3,8%).

У Мінфіні зазначають, що залучити більше українців до цієї програму стало можливим завдяки ухвалі Кабміну, якою були скасовані обмеження щодо віку нерухомості в більшості населених пунктів, крім обласних центрів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, президент Володимир Зеленський повідомив, що влада збирається запустити ще одну кредитну програму під назвою "Українська мрія" зі ставками у 5% річних. Ці кредити можна оформляти, зокрема, й для купівлі житла.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль також анонсував зниження іпотечних ставок на 5%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

52

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом