Банки розглядають уже 11 тисяч заявок у межах іпотечної програми "єОселя"

За програмою пільгового кредитування "єОселя" вже надійшло близько 11 тисяч заявок, усі вони зараз обробляються банками.

Про це в інтерв'ю Forbes заявив голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, програма зараз запущена у тестовому режимі у додатку "Дія", до неї приєднуються ще чотири банки, з 31 жовтня стартує з ними бета-тестування у мобільному застосунку.

"Зараз 11 тисяч заявок обробляються банками. 83% – це захисники України, силовий блок. Майже 11% – медичні працівники, 4% – науковці, 2% – педагоги. Усього почали створювати заявку в кабінеті, але не закінчили – 27 тисяч людей", – підкреслив Федоров.

Міністр додав, що за допомогою програми можна буде за кілька кліків шерити інформацію для банківських установ, щоб вони приймали рішення для видачі цих кредитів. "Це буде максимально технологічний продукт. Напевно, один з найтехнологічніших, що ми створювали", – прокоментував роботу програми Федоров.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, 3 жовтня Мінекономіки повідомило, що в Україні  запрацювала у тестовому режимі нова держпрограма доступного кредитування для громадян "єОселя". Отримати кредити зможуть спочатку представники низки пільгових категорій: військові, співробітники правоохоронних органів, педагоги, вчені, медики. Іпотечна ставка для всіх цих категорій громадян становитиме 3%, а термін іпотеки – до 20 років. При цьому мінімальний початковий внесок становитиме 20% вартості житла.

А 20 жовтня Ощадбанк видав перший кредит у рамках програми : співробітниця поліції з Чернігова подала заявку через портал "Дія", підготувала всі необхідні документи, обрала квартиру в новобудові. Банк схвалив кредит та видав під 3% річних.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом