Банки наростили видачу іпотеки за держпрограмою у 7% річних

В рамках державної програми "Доступна іпотека 7%" з самого початку її роботи було укладено 386 договорів на загальну суму в 326 млн гривень.

Про це в понеділок, 7 червня, повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів.

Як повідомили в Мінфіні, традиційно українці як правило оформляли кредити на покупку житла на вторинному ринку, де перевага склала прядка 76,02%.

Банки, які беруть участь в держпрограмі, розглядають 706 заявок на загальну суму 621 млн гривень. З них лише 20,37% стосується житла у новобудовах.

У Мінфіні також повідомили, що в програмі беруть участь жителі 22 областей. Згідно з наданими громадянами заявок на отримання кредитів активними регіонами значаться Київ (37% від загального числа), Київська область (28,6%), Харківська область (6,6%), Львівська область (5,2%), Рівненська область (4,3%).

На сьогоднішній день іпотеку під 7% річних видають 14 банків. Вони продовжують удосконалювати власні процедури відповідно до умов програми, розробляють інформаційні матеріали для потенційних позичальників, проводять навчання персоналу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ 5 травня державною програмою "Доступна іпотека 7%" за весь час її існування скористалися 217 українських сімей. Таким чином приблизно за останній місяць банки наростили видачу і оформили майже 170 нових кредитів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом