Росіяни навмисне стріляли по житлових висотках – полонений артилерист

Російські артилеристи навмисне обстрілювали багатоквартирні житлові будинки в Україні.

Про це зізнався полонений російський військовий, якого захопили українські захисники, звільняючи селище Циркуни під Харковом, повідомили у понеділок, 16 травня, у пресслужбі СБУ.

Так, полонений командир відділення 25-ї артилерійської бригади збройних сил Росії, розповів, що головною метою для росіян були саме житлові будинки та інші об'єкти цивільної інфраструктури. Наприклад, найближчий до Циркунів спальний район Північна Салтівка майже щодня зазнавав обстрілів російської артилерії: РСЗВ "Град" та "Ураган". У результаті майже кожна житлова висотка має пошкодження.

Російський командир запевняв, що сам не має відношення до обстрілу, нібито його завданням було стеження за виходами артилерії. Також він повідомив персональні дані загарбників, причетних до інших військових злочинів росії та знищення мирних харків'ян.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, відомий британський архітектор Норман Фостер погодився взяти участь у відновленні Харкова, який сильно постраждав від рук російських окупантів.

Влада Харкова разом з архітекторами напрацьовує план відновлення міста, який був частково зруйнований внаслідок варварських бомбардувань. Мер Ігор Терехов розповів, що до роботи приєдналися й інші архітектори з Америки та різних країн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

132

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом