Реконструкція строго району в Мюнхені: із турботою про зелені зони. Фото

Нідерландське архітектурне бюро MVRDV візьметься за реконструкцію старого району на півдні Мюнхена (Німеччина) біля метро Кандідплац, зелені зони не повинні постраждати.

Як повідомляє Аrchdaily, архітектори спроєктували дві вежі, нахилені та з'єднуються вгорі. Дві будівлі будуть складатися з різних восьми блоків, верхні частково висітимуть у повітрі. У них буде спільний зелений дах.

Башти збудують на околицях станції метро Кандідплац. Це територія із застарілою забудовою, складним ландшафтом та в оточенні пожвавлених трас.

Влада німецького міста запросила MVRDV провести реконструкцію цього району. За планами близько третини застарілих будинків мають знести, залишаться шість із дев'яти кварталів, решта буде модернізовано, з'явиться смислова та художня домінанта – дві вежі, що "падають в обійми одна до одної". Недоторканими залишаться будинки з медклінікою та офісами. Після проведення реконструкції з'являться нові ресторани, фітнес-студії, центр обслуговування людей похилого віку, дитячий садок, громадський та культурний центр. За проєктом зелену зону в центрі забудови буде збережено, розширено та перетворено на повноцінну зону відпочинку, візуально пов'язану з витворами мистецтва на стінах найближчої станції метро.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше бюро MVRDV представило в Ганновері офісну будівлю із шістьма різними ландшафтами. Всі шість ландшафтів будуть складені в вежу, а решта площ стане відкритим простором. З роками будівля стане відомим орієнтиром для сталого дизайну, адже проєкт може бути самодостатньою екосистемою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

161

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом