Реанімація ДАБІ: Кабмін повертає контроль над забудовниками

Дію постанови Кабінету міністрів №553, зі скасування якої стартувала будівельна реформа, було знову відновлено.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду у середу, 16 грудня, передає пресслужба Мінрегіону.

За словами міністра Олексія Чернишова, місцевій владі знову надаються повноваження щодо контролю за будівництвом. Він підкреслив, що це вимушений крок для проведення реформи в галузі.

"Місцева влада стежитиме, щоб забудови в українських містах не були небезпечними для жителів", - додав глава Мінрегіону.

Раніше Чернишов заявляв, що в минулому місяці з регіонів надійшло близько 70 звернень із закликом зупинити безвладдя і анархію у будівництві. Місцеве самоврядування не може контролювати роботу забудовників, що створює небезпечні прецеденти. Таким чином, зупинити темп незаконного будівництва допоможе відновлення роботи ДАБІ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого тижня Мінрегіон ініціював відновлення роботи ДАБІ з метою визнати постанову №553 чинною. Відповідне рішення було розіслано центральним органам виконавчої влади на погодження.

При цьому в Міністерстві підкреслили, що про припинення будівельної реформи не йдеться.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом