Рада відмовилася звільняти голову ФДМ. Сенніченко написав повторну заяву

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенніченко подав повторну заяву про звільнення після того, як Верховна Рада відмовилася задовольняти попереднє та не відправила її у відставку.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, за відставку голови ФДМ у четвер, 27 січня, проголосували 223 нардепи при мінімально необхідних 226 голосах. Тому Сенніченко вирішив написати повторну заяву. Він підкреслив, що готовий надавати будь-яку допомогу своєму наступнику як радник, або ж експерт, сприяючи "залученню інвестицій та боротьбі з корупцією". Він також зазначив, що його не запрошували до парламенту для звіту про виконану роботу на посаді голови Фонду. Сенніченко наголосив, що рішення про відставку є його особистим рішенням.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, першу заяву про відставку Сенніченко написав у листопаді минулого року. За даними колишнього нардепа Сергія Лещенка, на такий крок голова ФДМ пішов через провальну приватизацію колишнього заводу "Більшовик". Втім, сам Сенніченко це твердження спростував.

Проте 13 січня стало відомо, що суд заарештував 100% акцій статутного капіталу колишнього заводу "Більшовик". У ДБР розслідують ймовірність незаконного відчуження заводу з держвласності за заниженими цінами, що завдало збитків економіці України. В АМКУ також розслідують можливість змови під час аукціону з продажу підприємства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом